PONUDBA

Baška grapa je odlično izhodišče za raziskovanje in odkrivanje prečudovite pokrajine, planin, skrivnostnih sotesk in slapov, prelepih gora in kulturne dediščine. V prijetni Baški grapi v vasi Grahovo ob Bači ob glavni cesti Most na Soči - Podbrdo - Bohinj stoji naša gostilna. Ponujamo domačo hrano in pijačo.

Naša lastnica Bojana speče odličen jabolčni zavitek iz samih domačih sestavin; doma narejenega testa in domačih jabolk. Za bolj sladkosnede pa ponujamo tudi palačinke z Nutello ali marmelado. Nudimo vam tudi različne sendviče s šunko, sirom, tuno, domačo salamo, pršutom ali pa s sezonsko mešano zelenjavo.

V naši gostilni smo znani po odličnih narezkih iz domačega želodca, kraškega pršuta in planinskega sira ter zelenjavo, zraven pa se odlično prileže kozarček domačega belega ali rdečega vina kmetije Furlan iz Vipavske doline. Kdor pa bi želel se lahko okrepča tudi z šilcem več vrst domačega žganja (borovničevo, medeno, zeliščno, sadno…).

Skuhamo tudi vedno sveže domače klobase z zeljem in enolončnici – odlična jota in ješprenova mineštra z mesom. Pečemo tudi pice iz domačega testa. Med pestro ponudbo pic - calzone, capricciosa, fantazy, margerita, bolonjska, domača, pikantna, mešana, z morskimi sadeži, zelenjavna, napoli, tuna in hawaii, boste zagotovo našli svojo najljubšo kombinacijo okusov.

V poletnih mesecih pa se lahko ustavite tudi na sadnih kupah iz svežega sadja, ananasovi kupi, ledeni kavi, ledenemu kakavu, banana splitu, na irski kavi ali na različnih porcijah sladoleda, ki ga pripravljamo doma po domačem receptu že vrsto let.

Po dogovoru sprejmemo tudi večje skupine za kosila ali večerje. Pred gostinskim lokalom je na voljo tudi lastno parkirišče.

Pice

Pečemo pice iz domačega testa. Med pestro ponudbo pic: calzone, capricciosa, fantazy, margerita, bolonjska, domača, pikantna, mešana, z morskimi sadeži, s sezonsko zelenjavo, napoli, tuna in hawaii, boste zagotovo našli svojo najljubšo kombinacijo okusov.

Skodelica dobrega čaja

Čaj je za užitek in zdravje hkrati. K zeliščnim čajem lahko kot vitaminsko okrepitev dodamo malo limoninega soka, s črnim čajem pripravimo močan napitek, ki se mu prileže tudi kanec mleka, sadni čaji pa spodbujajo čistilne procese v telesu, so osvežilno kislega okusa in ne vsebujejo kofeina.

Domači sladoled

Od polnega okusa mlečnega sladoleda do osvežilnih sadnih okusov. Najboljše sestavine, dnevno svež in kakovosten sladoled. Najboljši sladoled po dolgoletnem receptu.Še boljši v kombinaciji z različnim sadjem, kavo ali smetano.

Narezki

V naši gostilni smo znani po odličnih narezkih iz domačega želodca, kraškega pršuta in planinskega sira ter zelenjavo, zraven pa se odlično prileže kozarček domačega belega ali rdečega vina kmetije Furlan iz Vipavske doline. Kdor pa bi želel se lahko okrepča tudi z šilcem več vrst domačega žganja.

Jabolčni zavitek

Naša lastnica Bojana speče odličen jabolčni zavitek iz samih domačih sestavin; doma narejenega testa in domačih jabolk, h kateremu doda še skrivne sestavine, ki ga naredijo tako dobrega.

Zimski trenutki

V mrzlih dneh nas najbolj ogreje topel in mamljivo dišeč napitek sladkega kuhanega vina, aromatičnega jabolčnega punča ali medeno pomarančno kuhano vino. Za sladokusce pa kremna, okusna in gosta vroča čokolada. Privoščite si vročo čokolado z lešniki, z rumom ter cimetom ali pa v kombinaciji s smetano.

Koristne Povezave

FACEBOOK

Knjiga Vtisov